Kvalitní domácí Doupovské uzeniny

O firmě

Historie a současnost

Naše rodinná firma byla založena v roce 1993 za účelem produkce, skladování a distribuce vakuově balených brambor. V průběhu této zemědělské výroby se ukázalo, že při produkci loupaných brambor vzniká velké množství odpadu, jež by bylo možné využít jako krmivo pro vepře. Na základě této skutečnosti bylo rozhodnuto o založení vlastního chovu vepřů.

A od vepřů byl již jen krůček k řezničině. Z více stran ze totiž začaly ozývat hlasy, proč nezkusit vyrábět vlastní uzeniny - kvalitní, chutné, z původních receptur.

Od roku 1999 jsme se tedy začali úzce specializovat na výrobu masných produktů. V současné době společnost zaměstnává 10-15 pracovníků, pracujících jak v masné výrobě, tak v naší podnikové prodejně a vlastním bistru

Naše ocenění

Naše výrobky získaly v letech 2010, 2011 a 2015 ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje. Jsme držiteli označení Český výrobek a Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR a Spokojený zákazník Karlovarského kraje. Společnost vlastní certifikát výrobce biopotravin (č. certifikátu 007733) a certifikát systému HACCP (č. certifikátu 05008). 

Ocenění a certifikáty



Informace pro zákazníky

  • maso nakupujeme od českých dodavatelů - např. Jatky Č. Brod, Statek Bor, Statek Hlinky, Jatky Nýřany
  • přírodní střeva odebíráme z Nového Zélandu a Jižní Asie
  • nepoužíváme umělá barviva – např. košenila je u nás zakázaná
  • používáme pouze přírodní karamel – např. na obarvení anglické slaniny
  • naprostá většina výrobků je vhodná pro bezlepkovou dietu, mohou je proto bez obav konzumovat osoby nemocné celiakií
  • obsah masa se pohybuje podle druhu výrobku a to od 60% do 93% - např. Doupovská klobása obsahuje 92% masa (zbylou část tvoří voda a koření)
  • nepožíváme tekuté kouře - udíme na bukovém dřevu
  • nepoužíváme žádné náhražky – separát, soja, kůžová emulze, nebo buničina u nás nemají místo
  • nepoužíváme mražené maso - vyrábíme z čerstvého chlazeného masa
  • vyrábíme uzená masa tradiční metodou – maso nasolíme a necháme proležet cca 14-21 dní v kádích
  • jsme pod stálým veterinárním dozorem
  • v roce 2010, 2011 a 2015 jsme získali ocenění Regionální potravina karlovarského kraje
  • naše výrobky vyrábíme ručně – např. u masové tlačenky je to celých 100% ruční výroby